Siirry pääsisältöön

VIK2 Kritiikki inFAMOUS: Second Son

Todelliseksi sankariksi vaiko pahamaineiseksi rikolliseksi?

Sucker Punchin tuottamassa pelissä inFAMOUS: Second Son, sarjan kolmannessakin osassa, saat itse päättää, oletko kaupungin sankari vai maineikkain rikollinen. Joka tapauksessa nouset Bio-terroristeja vastustavaa järjestöä DUP:tä vastaan käyttäen juuri saatuja uusia kykyjäsi.

Näyttökuva pleistä inFAMOUS: Second Son
DUP (eli Department of Unified Protection) on järjestö luotu hallitsemaan bio-terroristeja aikaisempien pelien tapahtumien jäljiltä. Bio-terroristi on DUP:n antama nimi voimien hallitsijoille, joka viittaa siihen, että he eivät ole luonnollisia vaan vaarallisia.

Pelissä aluksi esitellään pelin setting/asetus/ympäristö kauniiden rantamaisemien ympäröimänä. Pelaat Delsin Rowella, jonka täytyy pelastaa koko sukunsa, joka on tekemässä kuolemaa DUP:n johtajan Augustinen takia. Olet juuri saanut uusia voimia, nyt sinun vain täytyy oppia hallitsemaan niitä ja vapauttaa Seattle DUP:n vallasta, sekä pelastaa samalla sukusi.

Tarina on hyvin keskiverto, eikä siihen keskitytä liikaa. Ei mitään suuria yllätyksiä tai käänteitä. Mutta se oltiin toteutettu tarpeeksi kiinnostavalla tavalla, että siitä saatiin hyvä kokemus.


Second Son erosi aikaisemmista osista monen eri voiman hallinnalla. Kahdessa ensimmäisessä osassa hallitsit vain ja ainoastaan sähkövoimaa, kun taas Second Son tarjosi savu-, neon- ja video-voimat. Vaikka yksi voimista olikin käyttökelvoton tässä ympäristössä, niin vaihtelu virkisti, sillä peli oli muuten hieman tylsä ja itseään toistava, samat viholliset toistuivat useaan kertaan vain hieman vaikeampina.

Ensimmäinen voima, jonka saa, on savuvoima. Se on hyvin suunniteltu aloittelijalle, helppokäyttöinen ja yksinkertainen, mutta käy tylsäksi pelin loppupuolella. Neonvoimaa en koskaan oppinut käyttämään, sillä sen ”lento” liike on maahan pyrkivä nopea juoksu. Koko kaupunki, koko ympäristö on suunniteltu katoilla hyppimiseen ja sitten voima pyrkii maahan. Videovoima on minun mielestäni paras. Se on voimakkain ja paras ilmassa liikkumiseen. Suurin ongelma kaikissa voimissa on, että vaikka niitä voi vahvistaa, niiden hallinta on niin yksinkertaista, ettei siinä ole enää mitään haastetta sitten, kun ne on oppinut.

Second Son oli parantanut grafiikkaansa ja ohjaustaan paljon edellisiin osiin verrattuna, mutta hahmoa oli silti vähän hankala ohjata. Peli perustui suuresti Delsinin kiipeilykykyyn. Pelissä pystyit nousta lähes mistä vain lähes minkä tahansa rakennuksen katolle ja maisemat olivat usein sen arvoisia.

Näyttökuva pelistä inFAMOUS: Second Son. Kuvan vasemmassa yläkulmassa näkyy miten valinnat ovat vaikuttaneet hyvän ja pahan tasapainoon Delsin Rowessa.
InFamous: Second Son on hyvä peli nuorille, joilla ei ole tekemistä tai stressin lievittäjäksi. Jos haluaa hyvin rakennetun ja kiinnostavan tarinan niin suosittelen etsimään muualta. Silti hyvä ja visuaalisesti kaunis peli, paljon kiipeilyä ja taistelemista sekoitettuna kiinnostaviin hahmoihin. 

Janette Inginen

Kommenttini:
Tämä on yksi journalisminkurssi kirjoittamistani teksteistä. Kritiikki-tekstin kirjoittaminen oli suosikki tekstini kirjoittaa journalisminkurssilla, sillä olen muutenkin jo hyvin kriittinen ihminen varsinkin mediasta puhuessa. Olin hyvin motivoitunut kirjoittamaan tätä tekstiä sillä peli on yksi suosikkipeleistäni ja muutenkin hyvin visuaalisesti kaunis. Lisäksi sain tekosyyn pelata peliä ja kutsua sitä koulutyöksi. 
Tekstin kirjoittamisessa minulla oli kuitenkin hieman vaikeuksia, sillä peli on alkuperäisesti englannin kielinen ja niin minäkin sen pelasin. Joitakin termejä kuten "bio-terrorist" oli vaikea kääntää suomen kielelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VIK5 Video 1 Käsikirjoitus ”Dokumentti: Nuorten puhelimenkäyttö”

Dokumentti: Nuorten puhelimenkäyttö 1. Kuvamateriaalia puhelimenkäytöstä 1.1 lähikuva, kun nuori selaa puhelinta 3—5 sekuntia 1.2 selän takaa kuva, kun nuori selaa puhelinta 3—5 sekuntia 1.3 olan takaa, kun pelaa peliä 3—5 sekuntia 2. Puhe alkaa. Selitetään yleisiä faktoja puhelimen käytöstä. 2.1 Kuvassa nuori kävelee kameraa kohti, katse koko ajan puhelimeen. ”Puhelimen käyttö on yleistynyt hyvin paljon elektroniikan yleistyessä. Nykyään nuoret lapset saavat ensimmäiseksi puhelimekseen älypuhelimen.” 7—8 sekuntia 2.2 Kävelee reppu selässä poispäin kamerasta. ”Jotkut nuoret eivät pysty olemaan hetkeäkään ilman puhelintaan. …” 4—5 sekuntia 2.3 Nuori etsii puhelintaan hädissään taskuistaan. ” … Heistä tuntuu, kuin jotain puuttuisi, joka voi johtua siitä, että puhelimet ovat niin täynnä tietoa ja hyödyllisiä sovelluksia ettemme tiedä mitä tehdä ilman niitä.” 8—10 sekuntia 2.4 Nojaa seinään ja selaa puhelintaan. ”Nuoret eivät enää tapa

VIK4 Ääni

" ...suosittelen kurssia kaikille viestijöille. " Odotukseni kurssille eivät olleet suuret. Halusin oppia perusasioita, joita olisi hyvä tietää, kun törmää ääneen videon yhteydessä. Kurssi sisältää paljon teoriaa ja tämän takia voi tuntua tylsältä, mutta tämä teoria on hyödyllistä ja suosittelen kurssia kaikille viestijöille.  Kurssilla käydään mm. mono- ja stereoääni, äänen editointi tietokoneohjelmalla ja itse äänittäminen mm. puheääni läheltä ja kaukaa yms. Teimme kurssin aikana muutamia pienempiä "esitelmiä" ja tiedonhakutehtäviä, mutta myös kaksi isompaa tehtävää. Ensimmäinen suurempi tehtävä oli radiomainoksen tekeminen. Minun ryhmäni teki koiratarhalle mainoksen, jossa oli surullista musiikkia ja eläinten ääniä taustalla ja yksi ryhmän jäsen kertomassa koiratarhasta. Toinen suurempi tehtävä kurssilla oli "äänimaiseman" tekeminen. Suurin osa muista ryhmistä äänittivät jonkun lasten sadun tai tarinan ja laittoivat musiikkia ja ääniefektejä

VIK1 Perehdytyskurssi

VIK1 on kaikille viestinnän opiskelijoille pakollinen perehdystyskurssi, jossa opitaan yleisiä viestinnän taitoja, joita pääsee syventämään muilla kursseilla. Opimme kirjoittamisen, valokuvauksen ja photoshopin käytön alkeita.  Kurssilla ei ollut juuri minulle paljoa uutta asiaa, sillä olin ylä-asteella valinnut pitkän tietotekniikan, mutta oli selvää, että se oli joillekkin täysin välttämätön kurssi, eikä kaikilla ollut yhtä paljon ATK:ta kuin minulla. Parasta kurssilla oli photoshopin käyttämisen oppiminen, sillä internetissä ei kuule juuri mistään muusta kuvanmuokkausohjelmasta kuin photoshopista. Samke on myös hyvä koulu viestijälle, koska kaikilta koulun koneilta löytyy photoshop ja premiere, joita voi käyttää milloin vain haluaa ja tarvitsee. Perehdytyskurssilla luotu sanapilvi viestintään liittyvästä sanastosta Janette Inginen